Moon in Virgo: Release & Return

โœจโ™๏ธ๐ŸŒ™ This morning, the disseminating moon left the glitz and glam of Leo behind and moved forward into careful, and thoughtful Virgo. Whenever the moon is waning, losing light, we begin to enter into a phase of release and return. Projects and situations typically peak at the culmination of the full moon, and then subsequently enter into a more thoughtful and introspective stage of activity when the moon loses light. With the moon moving through hard working and service-oriented Virgo, we ponder what parts of our lives need further restructuring. What little details may have slipped past our attention over this last lunar cycle? What could we be doing to help ourselves become more organized and efficient in our work? This is what the Virgo moon wants you to meditate on.

Mackenzie for Oui We

โ™๏ธ๐Ÿ’ซ๐ŸŒŽ The Virgo moon starts Friday morning out with a strong trine to Saturn, giving us the encouragement to work a little harder and push ourselves a little further when it comes to developing our passion projects. Trines are harmonious aspects that allow for a fast and easy flow of energy between two planets. Saturn is always happy to give a helping hand to those who are willing to work with effort, diligence, and most of all patience. So why does he get such a bad rep in astrology? Well, note that Saturn only seems to be dreaded by those who rest on their laurels, perform lazily, or act irresponsible and expectant. Embrace the energy of this work oriented trine to hammer out any important details before the weekend begins. 

โšก๏ธ๐Ÿ’ฅโšก๏ธ Mercury, still recovering from his retrograde, is moving forward in Sagittarius and is coming into a trine with Uranus. Mercury and Uranus allow insight and flashes of brilliance to ring through our conscious minds. Remember that trines allow fast and harmonious flows of energy! Keep a journal near by to write down sudden things that dawn on you over the next few days. These planets are naturally quick and mentally oriented so they can stimulate thoughts and ideas at lightning speed. Also, be mindful that they can exacerbate nervous energy and overflow our brains with too much stimulus as well. Try to make the space to meditate or breathe it out if you feel like this Mercury/Uranus energy is a little too much for you. 

โš”๐Ÿ”ฅ๐Ÿ’™ Mars and Jupiter perfect their conjunction at 17 Scorpio today, giving us extra strength to believe in our highest dreams and aspirations. Tackle the unimaginable today and use this conjunction to go after what you normally would feel a little too shy to try. Confidence and belief in oneโ€™s self will be rewarded to those who dare step up to the plate! 


Words and image: Zodiac Mack

Mackenzie Greer is an astrologer, palm reader, and photographer based out of Astoria, Queens NY. She studied palmistry for several years under the esteemed Ellen Goldberg at the School of Oracles in the West Village and is currently working to earn her diploma at the renowned astrological institute of Kepler College. She can be found roaming astrology conferences nationwide. Mackenzie is a Cancer sun, Pisces moon, and Leo rising- which ultimately renders her a shy sensitive emotional creature who dons the mask of a happy go lucky romantic. She can be reached out to for any astro-inquiries over at @mackandthezodiac and @mackenziegreer!